Recensioner

"Idag kom det paket i postlådan! Vilken UNDERBAR BOK!!! Tårarna sprutar här, 
så mycket kärlek å ömhet. Både text å bild! Tack från djupet av mina 
hängiga tuttar!!" /Läsarbrev från Lotta-Karin

"Vi har nu läst din fantastiska bok flera gånger om o han gillar den verkligen o de märks hur han relaterar till barnet o pratar om att de är ledset o vill ha tutte men "gosar o kramas utan att behöva tutta" (hans ord 😍) 
Ibland är han helt med när vi läser boken o att de går bra ändå o ibland är han mer påverkad o vill gosa lite extra. Så tacksam för boken faktiskt, vilket fint hjälpmedel! Stort tack ska du ha Moa!" /Läsarbrev från Ela Dahlbom

"Dags att sluta amma säger mamma gestaltar på ett mycket bra sätt den känslomässiga karusell som många mammor och en del barn upplever när det är dags att ersätta närheten som amningen innebär med något annat. Moa Wall Kubilius text är vackert och småhumoristiskt skriven på rim, direkt och full med känslor. Något som förstärks ytterligare av Mia Fernaus lika känslofyllda akvarellbilder som flödar fram över sidorna med mycket värme i glada färger." 
/Citat från recension i BTJ-häftet nr 13, 2019. Lektör Sarah Magnusson.


"Den här boken är en bilderbok om amningsavslut på rim skriven av Moa Wall Kubilius och illustrerad av Mia Fernau. Den beskriver ur barnets perspektiv den svåra processen att ge upp amningen. Mamman i boken erbjuder annat mys och massor av närhet för att göra övergången lättare. Boken ger stor igenkänning för alla som gått igenom samma process. Det är bra flyt i rimmen och bilderna är kärleksfulla och varma. En riktigt fin bok att läsa tillsammans med sitt barn som förberedelse inför att sluta med amningen." /Västmanländskans bokblogg 
"En gång läste jag en klok sak. Att amning är ungefär som att dansa. Så länge båda vill så fortsätter man, men när en vill sluta oavsett anledning är det dags att avsluta.
Men att avsluta amning kan vara betydligt tuffare än en dans för vissa. 
I denna bilderbok på rim är det mamman som vill avsluta amningen. Vi får följa dem under den tuffa avslutningen men ändå uppleva i slutet att det går rätt bra. ”Det känns nog okej ändå.” Med mina barn har jag haft helt olika upplevelser med amningen. Med två av dem så var amningen framförallt mat även om man gosade samtidigt. När vi väl började introducera mat blev amning rätt snabbt ointressant och något de inte tyckte var så märkvärdigt. 
Men för ett av mina barn var amningen så otroligt viktigt, den var livsnödvändig och en enorm trygghet under en tuff tid. Det barnet ammade jag dubbelt så länge jämfört med det andra och när det väl kändes som det var dags att avsluta för min egen skull. Ja då var avslutningen tuff med tårar och sorg. 
Detta är en upplevelse jag tror att många mammor som ammat lite längre känner igen sig i. Jag tror också att det är många mammor som faktiskt ammat längre än vad man först tror som har ett behov av boken. 
Därför blir jag otroligt glad över att denna bok nu kommit ut! 
För den är verkligen toppen att ta till som stöd under processen det är med ett amningsavslut. 
Både text och illustrationerna är varma och genomsyras av ett nära föräldraskap och respekt för barnets känslor. 
Rimmen är överlag välskrivna och funkar att högläsa, på några enstaka ställen kan det ha varit bra att högläsa boken en gång innan för att ”hitta” flytet. 

En väldigt fin bok jag varmt rekommenderar för de familjer där behovet finns!" /BarnboksfamiljenInga kommentarer:

Skicka en kommentar